נגה, מושב אילניה, עברה ניתוח בריאטרי לפני 4 שנים (53)

"מהרגע שעברתי את הניתוח הבטחתי לעצמי שלמשקל הקודם אני לא חוזרת!!!" – מתארת נגה, ואז התחיל החלק הקשה באמת.

"נראה שלעשות ניתוח קיצור קיבה זה פתרון קסם. שהולכים לישון ומתעוררים רזים וחטובים…, המציאות הרבה יותר מורכבת!"

מעבר לעובדה שמדובר בניתוח שזה אף פעם לא תענוג, כל הגוף משתנה כל המערכות עוברות זעזוע .

הבעיה היא שאם לא ממנפים את ההזדמנות שמקבלים עם הנתוח מהר מאד אפשר להשמין חזרה.

מתברר ש 45% מהאנשים שעושים נתוח בריאטרי חוזרים במהלך 4 שנים לעשות נתוח נוסף.

"הבעיה היא שאם לא עושים שינוי אמיתי בהרגלי התזונה – זה לא שווה כלום!" אומרת נגה.

" לי היה ברור שאני חייבת לא להכנס לצום או לסתם דיאטה אלא לשנות מהיסוד את הרגלי התזונה. כששמעתי פעם ראשונה על תזונה בהתאמה גנטית נדלקתי, נראה לי הגיוני ביותר !! כמי שנשואה לאדם שיכול לאכול פיל ולהשאר רזה, כל הרעיון שבעצם יש משמעות וחשיבות לגנטיקה נראתה הגיונית ואם היום אפשר לדעת מה באמת מתאים לאכול לפי הגנטיקה אז זהו הפתרון!"

נגה יצרה קשר עם MyBio , ערכה איבחון ונפגשה עם תזונאית שלאחר שניתחה עבורה את ממצאי הדו"ח יחד עם בדיקות הדם, נכנסה איתה לתהליך מתמשך בו בנתה עבורה תכנית תזונה תוך מעקב ובקרה.

"אמנם עברו רק 3 חודשים מאז שעשיתי את MyBio , אין ספק שהאבחון סייע לדייק את התזונה שלי , אני לא רעבה, לא מתאמצת, ומרגישה הרבה יותר טוב מבעבר. אני ממליצה לכל מי שעשה ניתוח קיצור קיבה אבל גם בעצם לכל אחד שרוצה לאכול נכון ולהרגיש טוב לעשות את האיבחון! "