פרסומים

הקשר בין תזונה לגנטיקה

הקשר בין תזונה, גנטיקה ובריאות האדם העסיק מדענים רבים ואנשי רפואה במאה האחרונה. פיצוח הגנום האנושי ואיתור משתנים במערכת התורשתית בקרב פרטים ואוכלוסיות מהווים גורם חדש שמעשיר ומאתגר את הבנת החוקרים אודות הקשר המורכב בין תחומים אלו. בשנים האחרונות נע חקר התזונה מתחומי המחקר האפידמיולוגיים והפיזיולוגיים לעבר הביולוגיה המולקולרית והגנטיקה. בהמשך לטרנד המחקרי שצמח, בו מנסים החוקרים לברר את הקשר בין תזונה לגנטיקה, נוטריגנטיקה תפסה מקום של כבוד כשדה מחקר רב תחומי מתפתח בתחום מדעי התזונה, שמטרתה לחשוף כיצד תזונה יכולה להשפיע על בריאותנו. התזונה הגנטית מציעה דרך לייעל את בריאות האדם, איכות חייו ומהווה אתגר גדול במהותו ובחשיבותו.

המשך למאמר המלא >>

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן