פרסומים

דיאטת ה-DNA: הכירו את הגישה החדשה בעולם התזונה

הודות לטכנולוגיה ולקידמה, כיום יש כלים שמאפשרים מעבר לתחום של תזונה ורפואה מותאמות אישית (precision medicine) בעזרת ביצוע בדיקות גנטיות. כיצד זה ישפיע על הרגלי התזונה שלנו? הכל על דיאטת ה-DNA .

מאז פיצוח הגנום ב-2003 המדע מתקדם בצעדי ענק, שלא לומר בקצב מטאורי, אל עבר הבנת מסתורי הגנטיקה האנושית. מספר הגילויים החדשים ופרסומי המחקרים, במקביל להתפתחויות טכנולוגיות חדשניות ויעילות יותר – מאפשרים חשיפת ידע חדש ומרתק שטורף את כל הקלפים מחדש לגבי מה שידענו, או שחשבנו שאנו יודעים. אחד מהגילויים החדשים בעולם הרפואה ובעולם התזונה הוא שכל אחד מאיתנו מגיב באופן שונה לאוכל ולתרופות, ובהתאם לקוד הגנטי שלנו ניתן לדעת איזה טיפול רפואי או תפריט תזונתי הוא הבריא והנכון ביותר עבורנו.

הגישה החדשנית: תזונה מותאמת אישית על פי גנטיקה
ה-DNA של כל אחד מאיתנו עובד כמו חוברת הפעלה. אמנם אנו זהים ב-99.9% ושונים רק ב-0.1%, אך השוני הזה מספיק כדי לייצר הבדל מהותי. מאחר וה-DNA של כל אחד ואחת מכיל מידע רב הכולל סיכויים וסיכונים, רגישויות ועוצמות – ניתן לחזות ולטפל באנשים שונים באמצעים ספציפיים שמתאימים להם.

התקדמות מדעית זו, שמתרחשת בד בבד עם התפתחות טכנולוגית מואצת, מאפשרת להבין כיצד שינוי במקום מסוים בגנום מעלה את הסיכוי להיות עם נטייה להשמנה או עם סיכון ללקות בסוכרת, למשל. ולכן, אם עד כה הסתמכו בעיקר על המלצות תזונה כלליות, כיום יודעים שההנחה כי אותה תזונה מתאימה לכולם אינה מדויקת. מתוך הבנה זו, ובדומה להתפתחות הפרמקוג'ניטיקס (Pharmacogenetics) העוסק בהתאמת תרופות באופן אישי למטופל, צמח תחום הנוטרוג'נטיקס (Nutrogenetics) הקושר בין המזון המתאים לכל אדם לפי הDNA- שלו.

המשך לכתבה המלאה >>

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן